MFM - 2016: Katsaus Otteluun Valko-Venäjä

Päivä ennen uutta vuotta 2016 Valkovenäjän nuorten jääkiekkojoukkueen piti pelata viimeinen ottelu maailmanmestaruuden ryhmäkilpailussa. Valkovenäjän joukkueen kilpailijat olivat heidän ikäisensä Tšekistä.

MFM - 2016: katsaus otteluun Valko-Venäjä

Valkovenäjän maajoukkue on menettänyt kaikki mahdollisuudet päästä vuoden 2016 nuorten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailujen pudotuspeleihin. Tšekit puolestaan tarvitsivat voittoa saadakseen korkeamman sijan B-ryhmässä.

Peli alkoi Tšekin maajoukkueen edusta, mutta tämä joukkue teki ensimmäisen laukauksen maaliin vasta 10 minuutin kuluttua. Valkovenäläiset jääkiekkoilijat eivät myöskään erottaneet itseään paljon laukauksilla tšekkiläisten maaliin, mutta tšekkiläisten maaleissa oli silti mahdollisuuksia tehdä maalin. Ottelun ensimmäisen maalin tekivät tšekit 16. minuutilla, mikä ei seurannut kokouksen kulusta. Shimon Stranski tajusi kaksi vastaan yhden poistumisen. Kauden lopussa tšekit painostivat Valkovenäjän maajoukkueen maaliin, mutta tulostaulu ei muuttunut ennen taukoa.

Edes minuutilla ei ollut kulunut toisella jaksolla, kun Valkovenäjän maajoukkueen puolustaja Stepan Falkovsky huomasi tapaamisen maalivahdin kanssa. Tulostaulu syttyi tasapeli 1: 1. Sen jälkeen joukkueet alkoivat pelata avointa jääkiekkoa ohittaen nopeasti keskivyöhykkeen. Valko-Venäjä teki maalin 31. minuutilla. Yegor Shangovich toteutti enemmistön. Tšekit vastasivat nopeasti. Muutama minuutti myöhemmin Dominic Lakatos korvasi seuran heiton siniseltä linjalta ja pisteet olivat jälleen tasan (2: 2). Valkovenäjän joukkue piti kuitenkin tauon ja johti tulosta. Jälleen kerran numeerinen etu toteutui. 38. minuutilla Vladislav Goncharov, jolla oli vahvin heitto siniseltä linjalta, pakotti Tšekin tasavallan maalivahdin kapituloimaan.

Viimeisen kahdenkymmenen minuutin aikana Tšekin maajoukkueen aktiivisuus lisääntyi merkittävästi vastustajan maalin edessä, mikä kantoi hedelmää. 53. minuutilla Jiri Smeikal ja pari minuuttia myöhemmin Radik Vesely varmisti tšekkiläisen edun ja teki maalin kiekolla. Tulostaulussa oli numerot 4: 3, mikä osoittaa tšekkiläisten nuorten jääkiekkoilijoiden edun.

Valkovenäjän maajoukkue lopetti kokouksen maalivahdin, mutta tämä johti vasta Tšekin maajoukkueen viidenteen maaliin. Dominik Mashin erottui itsestään, joka vahvisti kokouksen lopputuloksen - 5: 3 Tšekin joukkueen hyväksi.