Scholes Paul: Elämäkerta, Ura, Henkilökohtainen Elämä

Paul Aron Scholes on erinomainen englantilainen urheilija, maailman jalkapallon legenda, karismaattinen irlantilainen “Punainen prinssi”, josta tuli suuri kaikesta huolimatta - näköongelmista, astmasta, kipeistä polvista ja läheisten ahdistuksesta. Hänet kasvatettiin Manchester United Football Academy -tapahtumassa, jossa hän vietti koko ammattilaisuransa.

Scholes Paul: elämäkerta, ura, henkilökohtainen elämä

Elämäkerta

Paul Scholes syntyi vuonna 1974 16. marraskuuta Salfordin pikkukaupungissa Luoteis-Englannissa. Pojalla oli rakkaus jalkapalloon lapsuudesta lähtien. Scholes on elävä esimerkki siitä, että mikään ei ole mahdotonta, koska lapsena hänelle diagnosoitiin astma, mutta tämä ei estänyt häntä saavuttamasta suurta menestystä ammattilaisjalkapallossa. Uskotaan, että Paul on pelannut yhdessä klubissa koko elämänsä ajan, mutta tämä ei ole täysin totta.

Kuva
Kuva

Hän alkoi kokeilla käsiään pienen paikallisen klubin "Langley Farrow" akatemiassa. Scholes pääsi legendaariseen Manchester Unitediin vasta 14-vuotiaana. Lahjakkaan pojan huomasi Brian Kidd, yksi Suuren Alex Fergusonin avustajista, ja kutsui hänet Punaisen Paholaisen Akatemiaan. Scholes teki vaikutuksen klubin johtoon ja pystyi pysymään kuuluisan joukkueen koulussa. Paul allekirjoitti ensimmäisen sopimuksensa klubin kanssa vuonna 1991 ja pelasi nuorisojoukkueessa 2 vuodenaikaa.

Ura

Paul Scholes kuuluu kuuluisaan "luokkaan 92". On kiistatonta, että legendaarisella valmentajalla Sir Alex Fergusonilla oli ylimääräinen tunnelma lahjakkaille pelaajille. Mutta "Luokka-92" on ainutlaatuinen ilmiö. Kirjaimellisesti kaikista kyseisen vuoden valmistuneista tuli todellisia jalkapallotähtiä ja välttämättömiä pelaajia Manchester Unitedin tukikohdassa monien vuosien ajan. Se oli todellinen lahjakkuuden "Klondike": Paul Scholes, Nikki Butt, David Beckham ja Gary Neville - vain muutama niistä pelaajista, jotka ovat nimenneet klubin historiaan ikuisesti.

Kuva
Kuva

Hän allekirjoitti ammattisopimuksen Red Prince -klubin kanssa vuonna 1993, mutta hänen debyyttinsä tapahtui vasta vuotta myöhemmin. Häiritsevän Eric Contonan hylkäämisen ansiosta Scholesilla oli mahdollisuus osoittaa, mitä hän voi tehdä liigakupissa alemman divisioonan Port Valea vastaan.

Minun on sanottava, debyytti oli menestys, Manchester United pelasi vierailla, ja tauon jälkeen tulos oli 1-1. Paul Scholes teki maalin. Toisella puoliskolla, 53. minuutilla, Punainen Prinssi teki tuplauksen. Tämä maali oli voitokas Manchester Unitedille, ja kokous päättyi 2-1. Kansallisen mestaruuden ensimmäinen ottelu, huolimatta hyökkäävästä tappiosta Ipswich Townissa (2-3), onnistui Paul Scholesille, mutta hän teki molemmat maalit vastustajaa vastaan. Yhteensä Scholes esiintyi kentällä 25 kertaa turnauksissa tuolloin ja teki seitsemän maalia.

Vuonna 1995 alkaneella kaudella Sir Alex antoi Scholesille enemmän mahdollisuuksia todistaa itsensä, ja hän vietti suurimman osan kaudesta kentällä. 26 ottelussa hän järkytti vastustajia 14 kertaa maalilla. Samalla kaudella Paul voitti ensimmäiset palkinnot urallaan. Manchester United otti FA Cupin ja voitti maan Valioliigan.

Kuva
Kuva

Tämän kauden jälkeen lahjakas keskikenttäpelaaja on vihdoin vakiinnuttanut itsensä alkujoukkueeseen ja pelannut jokaista ottelua 200 prosenttia. On vaikea kuvitella 90- ja 2000-lukujen "punaisia paholaisia" ilman tätä hämmästyttävää pelaajaa. Hänen läsnäolonsa kentällä tarkoitti, että keskellä olisi vakautta, tukea hyökkääville pelaajille ja apua puolustuksessa.

Diskantti Manchester Unitedista vuonna 1999

1900-luvun loppu on ylivoimaisesti kirkkain hetki kaikille klubin faneille ja pelaajille. Tuona vuonna joukkue pystyi saamaan kultaisen hattutemppun - voitti kolme kilpailua yhdessä kaudessa. 16. toukokuuta Red Devils kukisti Tottenhamin 2-1, voittamalla Arsenal Londonin 1 pisteellä ja sijoittuen ensin Premier League -liiketoimintaan, jolloin hänestä tuli Englannin mestari.

Saman kuukauden 22. päivänä Manchester United käsitteli melko yksinkertaisesti Newcastlea FA Cup -finaalissa, kokous päättyi 2-0, ottelun toisen maalin 52. minuutilla teki Paul Scholes, joka lopulta päätti pelin lopputuloksen.. Vaalittu diskantti Sir Alexin syytteet annettiin saman vuoden 26. toukokuuta.

Mestarien liigan finaalia vuonna 199 voidaan oikeutetusti kutsua jalkapallohistorian dramaattisimmaksi ja kiihkeimmäksi otteluksi. Kokous pidettiin kuuluisalla Camp Noussa, Barcelonan kotistadionilla. Värikäs juliste Manchester United - Bayern Münchenistä on kerännyt täyden stadionin. Jo ottelun kuudennella minuutilla Münchenin joukkue hämmästytti Punaiset Paholaiset ja avasi maalin. Suuresta mahdollisuudesta huolimatta Sir Alexin joukkue ei kyennyt tasoittamaan tulosta ennen taukoa, puoliajan loppuun mennessä hyökkäys 0-1 oli tulostaulussa.

Toisen puoliajan alkaessa punaiset eivät pystyneet kääntämään kokouksen lopputulosta. Lisäksi Bayernilla oli todella pisteytysmahdollisuuksia, Devilsin maalin pelasti vain ihme, ja hänen nimensä on Peter Schmeichel. Loput ottelusta pelattiin vaihtelevalla menestyksellä, mahdollisuuksia oli molemmilla portilla, mutta pisteet pysyivät ennallaan.

Saksalaisen klubin fanit juhlivat jo voittoa voimalla ja jopa valmistelivat onnittelulippuja, mutta he eivät ottaneet huomioon yhtä asiaa: kilpailijoina olivat Alex Fergusonin itse johtamat "punaiset paholaiset". Kuuluisa Fergie Time hautasi Bayernin muutamassa minuutissa. Kokouksen lopussa Ferguson ei jättänyt reunaa ja osoitti jatkuvasti kelloa kehottaen pelaajia eteenpäin.

Kuva
Kuva

Pääaika on ohi, erotuomari lisäsi perinteiset 3 minuuttia. Tällä hetkellä Red Devils ansaitsi kulman, jota jopa maalivahti Peter Schmeichel meni pelaamaan. Tarkan kulman jälkeen David Beckham antoi kulmapotkun, Schmeichel voitti pallon ja lähetti sen epäonnistuneella alennuksella joukolle pelaajia. Ryan Giggs nousi taistelusta voittajaksi ja otti pallon haltuunsa. Hän lähetti pallon maaliin pehmeällä potkulla. 1-1! Tällainen pisteet olisivat siirtäneet pelin automaattisesti lisäaikaan, ellei seuraavaan kulmaan Bayernin portilla. Beckhamin syötön jälkeen Ole Gunnar Solskjaer lähetti pallon tarkasti maaliin, 92. minuutilla, 2-1.

Valitettavasti "Punainen Prinssi" ei voinut osallistua tähän "vuosisadan verilöylyyn" keltaisten korttien liiallisen käytön ja hylkäämisen takia. Hän kuitenkin vaikutti "kultaiseen hattutemppuun" välivaiheissa. Ryhmäkilpailussa maaliensa ansiosta Manchester United piirsi ja jakoi pisteitä Münchenin Bayernin ja Barcelona Catalanin kanssa. ¼-finaalissa, 88. minuutin toisella osuudella Interiä vastaan, Paul Scholes johti joukkueen pois tappiosta tasoittamalla tuloksen 1-1.

Kuva
Kuva

Yhteensä Scholes teki 4 maalia Mestarien liigassa kyseisenä kaudella. Kaikki Manchester Unitedin pelaajat, joilla oli mahdollisuus pelata kyseisellä kaudella, pitävät tätä jaksoa uransa kirkkaimpana ja menestyneimpänä, eikä Paul Scholes ole poikkeus.

Diskantin jälkeiset esitykset ja eläkkeelle siirtyminen

Fantasiakauden 98/99 jälkeen Scholes jatkoi tasaista peliäan vuoteen 2011 asti. Wolesyssä käydyn dramaattisen Mestarien liigan finaalin jälkeen, joka hävisi Barcelonalle Espanjaa vastaan, Edwin Van Der Sarin jälkeen Scholes ilmoitti eläkkeelle siirtymisestä.

Seuraava kausi Manchester United ei aloittanut hyvin. Hän putosi FA Cupista, sijoittui Football League Cupiin 5. kierroksella ja hävisi Crystal Palacelle. Mestarien liigassa joukkue sijoittui kolmanneksi ryhmässä ja meni Eurooppa-liigaan. Tammikuussa 2012 ammattiurastaan eläkkeelle jäänyt Scholes ilmoitti palaavansa "punaisen paholaisen" leiriin, hän itse selitti tämän sillä, että hän todella jäi pelistä.

Huhujen mukaan Ferguson itse yritti suostutella häntä palaamaan klubiin ainakin yhden kauden ajan. "Punaisen prinssin" paluu vaikutti varmasti joukkueen peliin, mutta ei tuottanut tulosta. Eurooppa-liigassa klubi pudotettiin 1/8 finaaliin. Ja runkosarjassa "Manchester United", joka on kompastellut kauden lopussa kahdesti, sijoittui vasta toiseksi.

Paul Scholes päätti jäädä joukkueeseen uudeksi kaudeksi, jossa hän pelasi 21 ottelua ja teki vain yhden maalin, samaan aikaan hän nosti ammattilaisensa viimeisen palkinnon päänsä yli. Kauden lopussa Manchester Unitedin kanssa Scholes tuli Englannin mestariksi 11. kertaa. Sen jälkeen hän lopetti pelaajanuransa, tällä kertaa lopullisesti ja peruuttamattomasti.

Kuva
Kuva

Yhteensä legendaarinen pelaaja pelasi 718 peliä Manchester Unitedin kanssa, jossa hän teki 155 maalia. Hänestä tuli Englannin mestari 11 kertaa ja voitti kahdesti Euroopan arvostetuimman pokaalin - Mestarien liigan cupin.

Englannin joukkue

Kuva
Kuva

Jalkapallon perustajilla on ollut huonoa onnea vuodesta 1966, jolloin he voittivat maailmanmestaruuden ainoan kerran historiassa. Myös Paul Scholesilla ei ollut onnea; hän pelasi 66 ottelua maajoukkueessa ja teki 14 maalia, mutta ei koskaan voittanut mitään.