Stepan Maryanyan: Elämäkerta, Luovuus, Ura, Henkilökohtainen Elämä

Sisällysluettelo:

Stepan Maryanyan on yksi lupaavimmista kreikkalais-roomalaisista painijoista. Hänellä on useita voittoja Venäjän, Euroopan ja maailman mestaruuskilpailuissa. Vain olympiapalkinto ei ole Maryanyanin säästöpossussa, ja se on urheilijan tärkein urheilullinen unelma.

Stepan Maryanyan: elämäkerta, luovuus, ura, henkilökohtainen elämä

Elämäkerta: alkuvuodet

Stepan Mailovich Maryanyan syntyi 21. syyskuuta 1991 Dinskayan kylässä lähellä Krasnodaria. Hänen isänsä toi hänet urheiluun. Kun Stepan oli 9-vuotias, hän alkoi käydä kreikkalais-roomalaisessa painiosastossa kylässä. Aluksi hän ei pitänyt tästä urheilusta raskaiden kuormien takia. Stepan vastusti luokkia kaikin mahdollisin tavoin, pakeni harjoittelusta etukäteen.

Hänen isänsä ei kuitenkaan sallinut hänen lopettaa urheilua. Armenialaisissa perheissä vanhempien sana on laki, joten Stepan jatkoi harjoittelua. Myöhemmin haastattelussa hän huomauttaa olevansa kiitollinen isälleen siitä, että hän ei antanut hänen lopettaa urheilua. 11-vuotiaana Stepan oli mukana harjoitusprosessissa eikä voinut enää elää ilman kreikkalais-roomalaista painia.

Teini-ikäisenä Maryanyan osallistui aktiivisesti erilaisiin kilpailuihin, joilla on sekä kaupungin että alueen merkitystä. Hänen säästöpossussaan tuona aikana useita kymmeniä mitaleja eri nimellisarvoista.

Kuva
Kuva

Ura

Venäjän Cup 2012 oli Stepanin ensimmäinen onnistunut kilpailu aikuisten keskuudessa. Sitten hän otti toisen sijan, mikä oli erittäin onnellinen. Samana vuonna Maryanyan otti hopeaa kuuluisan painijan Ivan Poddubnyn muistolle omistetussa Grand Prix -palkinnossa. Samalla kaudella Stepanista tuli kolmas Venäjän kreikkalais-roomalaisessa paini-mestaruudessa.

Seuraava vuosi oli erittäin onnistunut Maryanyanille. Hän voitti kultaa kahdessa merkittävässä turnauksessa: Ivan Poddubnyn Grand Prix ja World Cup. Venäjän mestaruudessa ja European Nations Cupissa Stepan oli kolmas.

Kuva
Kuva

Koko vuoden 2014 Maryanyan ei kilpaillut loukkaantumisen takia. Seuraavalla kaudella hänestä tuli Bakussa järjestettyjen Euroopan olympialaisten mestari. Haastattelussa urheilija myönsi, että tuo voitto oli hänelle mieleenpainuvin.

Vuonna 2017 Stepan oli jo "vankka" ykkönen jopa 60 kg painoluokassa Venäjän kreikkalais-roomalaisessa painija joukkueessa. Hän aloitti kauden kolmannella sijalla Ivan Poddubny Grand Prix -kilpailussa. Keväällä hän voitti maailmancupin, ja kesällä hänestä tuli maan mestari ensimmäistä kertaa ja taattu itselleen paikka maajoukkueessa tuleville planeetan mestaruuskilpailuille.

Kuva
Kuva

Maryanyan meni Pariisissa järjestettyyn maailmanmestaruuskilpailuun voittaakseen, mutta hän hävisi yhden taistelun ja tuli lopulta kolmanneksi. Stepan vihki "pronssi" Venäjälle. Kolme kuukautta myöhemmin hän voitti Euroopan kansakupin.

Kesällä 2019 Maryanyan toisti menestyksen Bakussa neljä vuotta sitten ja tuli jälleen Euroopan kisojen voittajaksi. Nyt kaikki urheilijan ajatukset ovat kiireisiä valmistautuessaan Tokion olympialaisiin.

Henkilökohtainen elämä

Stepan Maryanyan yrittää olla mainostamatta perhettään. Hänen sosiaalisissa verkostoissa näet vain kuvia harjoittelusta ja kilpailuista. Haastattelussa urheilija sanoi kuitenkin, että hänellä on vaimo ja pieni tytär.