Kaori Sakamoto: Elämäkerta, Luovuus, Ura, Henkilökohtainen Elämä

Sisällysluettelo:

Kaori Sakamoto on avainhenkilö Japanin taitoluisteluryhmässä. Yksiluisteluurheilijan olkojen takana - voitot eri tasojen mestaruuskilpailuissa ja Grand Prix. Vuonna 2018 taitoluistelija voitti kultamitalin neljän maanosan mestaruudesta ja vuonna 2019 hänestä tuli paras Japanin mestaruuskilpailussa.

Kaori Sakamoto: elämäkerta, luovuus, ura, henkilökohtainen elämä

Polku suureen urheiluun

Kaori Sakamoto syntyi 9. huhtikuuta 2000 Kobessa. Tämä japanilainen kaupunki, joka sijaitsee Honshun saarella, on maan johtava satama ja kansainvälisen kaupan keskus.

Perhe päätti, että tyttö menisi taitoluisteluun jo varhaisesta iästä alkaen, valinta osoittautui oikeaksi. Nuori Kaori teki debyyttinsä Grand Prix -tšekissä Tšekissä vuonna 2013. Tämä arvostettujen kilpailujen sarja järjestetään nuoremmille luistelijoille, ja se tapahtuu useissa vaiheissa jäähallilla eri maissa. Lisäksi urheilija tuli ensin Japanin taitoluistelun mestaruuskilpailujen jäälle. Tyttö toisti menestyksensä seuraavana vuonna ja sai oikeuden edustaa maata Tallinnan kansainvälisessä juniorimestaruudessa, jossa hän nousi kuuden parhaan joukkoon ja astui ensimmäistä kertaa aikuisten mestaruuden jäälle.

Kuva
Kuva

Kausi 2015/2016 oli luistelijalle erittäin onnistunut. Hän aloitti Aasian Cupissa yhdessä merkittävien aikuisten urheilijoiden kanssa, mutta esiintyi erittäin luottavaisesti ja voitti pronssin. Sitten hän vietti useita vaiheita juniorikilpailuissa Latviassa, jossa hän sai hopeamitalin, ja Puolassa, jossa hänestä tuli neljäs. Norjan talvi-olympialaisissa japanilainen taitoluistelija oli kuuden parhaan joukossa. Olympialaisten kynnyksellä urheilija voitti Grand Prix -kotin kotona ja tuli toiseksi Pariisissa. Hän oli myös yksi Marseillen Junior Grand Prix -voittajista. Saatuaan juniorimestaruuden voittajaksi Kaori aloitti rohkeasti kansallisen mestaruuden taistelun, debyytti sai 8. sijan. Monien urheilukilpailujen aikana luistelija on pystynyt parantamaan aikaisempaa urheilusuoritustaan.

Kuva
Kuva

Olympiakauden

Sakamoto aloitti uuden kauden 2017-2018 Aasian Cupissa, jossa hän voitti maanvyörymävoiton. Urheilija järjesti vielä useita turnauksia Yhdysvalloissa, mutta häneltä puuttui itseluottamusta kiivetä palkintokorokkeelle. Tätä seurasi sarja Grand Prix Venäjällä, tässä vaiheessa onni kääntyi pois hänestä ja Kaori sijoittui turnaustaulukon keskelle. Mutta Amerikan Grand Prix -vaiheessa Japanin taitoluistelijasta tuli toinen. Japanin kaksinpeli-urheilija vietti vuoden lopun kansallisessa mestaruuskilpailussa, taisteli kultaa vastaan, mutta pisteiden kokonaismääränä otettiin vain palkintokorokkeen toinen askel. Kuukautta myöhemmin Taipein manner-mestaruuskilpailuissa luistelija esitti yllätyksen tuomareille ja katsojille, voittaen itsevarmasti mestaruuden ja parantamalla tuloksiaan.

Etelä-Korean olympialaisissa hän tuli varajäseneksi varajäseneksi ja saavutti viimeisen sijan. Olympialaisten henkilökohtaisen turnauksen kilpailutulosten mukaan tyttö oli 6. sija ja japanilainen joukkue turnaustaulukon 5. rivillä.

Kuva
Kuva

Muut saavutukset

Vuonna 2018 japanilainen taitoluistelija jatkoi uraansa ja tuli neljän maanosan mestaruuden absoluuttiseksi voittajaksi. Heidän panoksensa kansallisen taitoluistelun kehittämiseen oli valtava, koska tällainen voitto Japanin joukkueelle oli vasta vuosina 2003 ja 2013. Vuosittainen kilpailu ilmestyi vuonna 1999 Euroopan mestaruuden analogina. Siihen osallistuu urheilijoita Amerikasta, Aasiasta, Australiasta ja Oseaniasta. Amamie-niminen ilmainen ohjelma, jolla Sakamoto esiintyi, ilahdutti katsojia miellyttävästi runsaalla hyppyjen kaskadeilla, jotka koostuivat kolminkertaisesta varvasilmukasta ja kaksoisakselista sekä neljännen tason portaista. Siten luistelija asetti henkilökohtaisen ennätyksensä ohjelmassa - 142, 87 pistettä ja kilpailujen kokonaismäärässä - 214, 21 pistettä. Taipein luisteluradasta on tullut yksi suosituimmista luistelijoista ja tuonut hänelle voiton. Hän palaa tänne joka vuosi, täällä hän tuntee itsevarmuutta ja rauhaa.

Hymyilevästä ja karismaattisesta Kaomista on tullut todellinen kauden löytö. Hän toi tytöille voiton kansallisen mestaruuden ja hopean American Grand Prix -vaiheessa. Taitoluistelun maailmancupissa japanilainen nainen oli vasta viides huolimatta siitä, että hän luisteli erinomaisesti lyhyessä ohjelmassa, ja hänen tuloksestaan - 76, 86 pistettä - tuli urheilijan henkilökohtainen ennätys tämän tason kilpailuissa. Sakamoto aloitti ilmaisohjelmansa koreografisella polulla, joka huomaamattomasti virtasi koko ohjelman viimeiseen harppaukseen - dynaaminen kehitys saavutti huippunsa.

Kuva
Kuva

Painotetaan hyppäämistä

Japanilaisen taitoluistelijan urheiluelämäkerrassa on monia voittoja. Todellinen samuraihahmo, jonka hän esittelee kaikissa kilpailuissa, auttaa häntä saavuttamaan tuloksia. Harjoittelun aikana Helsingissä hän löi päätä ja käytännössä epäonnistui lyhyessä ohjelmassa. Mutta onnistuin koottamaan itseni yhteen ja luistelemaan loistavasti ilmaisohjelmaa, joka teki vaikutuksen kaikille. Taitoluistelija onnistui pitämään baarin ja tuli kolmanneksi kilpailussa Suomessa.

Kaorin tärkein etu on suuret hyppyt, joita hän sisällyttää ohjelmiinsa suuria määriä vuorotellen koreografisten linkkien kanssa. Hänen valmentajansa asettivat supertehtävän - vahvistaa hyppyjen painotusta, jonka Sakamoto yhdistää täydellisesti musiikkiin ja joka osoittautuu uskomattoman pehmeäksi "kissan" laskeutumisen ja poistumisen kanssa.

Jokainen kuuluisan japanilaisen taitoluistelijan esitys on kirkas ja näyttävä, hyvin valitulla musiikilla ja täynnä monimutkaisia urheiluelementtejä. Mutta jäälennon takana on paljon työtä ja harjoittelua. Jo hän valmistautuu Grand Prixin uusiin vaiheisiin, jotka pidetään pian Yhdysvalloissa, samoin kuin Grenoblen turnaukseen. Taistelu tulee olemaan kuuma, koska kilpailu tuo yhteen monia vahvoja ja vakaita urheilijoita, myös Venäjältä. Nykyään 19-vuotiaan Kaori Sakamoton henkilökohtaisessa elämässä urheilu on ensiarvoisen tärkeää, samoin kuin valtava rakkaus taitoluisteluun ja halu voittaa.