Vettel Sebastian: Elämäkerta, Ura, Henkilökohtainen Elämä

Sisällysluettelo:

Saksalaisesta kilpakuljettajasta Sebastian Vettelistä on tullut julkkis moottoriurheilussa. Nuoresta iästä huolimatta hän onnistui voittamaan Formula 1 -mestarin tittelin neljä kertaa.

Vettel Sebastian: elämäkerta, ura, henkilökohtainen elämä

Lapsuus

Sebastian kotoisin Saksan Heppenheimin kaupungista, josta hänen elämäkerta alkoi vuonna 1987. Poika kasvoi suuressa perheessä, hänen lisäksi oli vielä kaksi sisarta ja veli. Haastattelussa hän myönsi opiskelleensa koulussa huonosti, kaikki kiinnostuksen kohteet olivat musiikin ja unelman tulla laulajaksi. Hänen lapsuuden epäjumalansa olivat: Jackson, Jordan ja Schumacher. Kun lapsi huomasi, että hänen äänikykynsä jättivät paljon toivomisen varaa, hän päätti harrastaa moottoriurheilua ammattimaisesti.

Ensimmäiset askeleet urheilussa

Vettel vanhempi oli kartingradan omistaja ja vei usein lapsensa sinne. Nuori Sebastian aloitti kilpa-ajot neljän vuoden iässä ja kolme vuotta myöhemmin osallistui minikisaihin. Michael Schumacher huomasi pojan lahjakkuuden ja suojeli häntä.

Yhdeksänvuotiaan Sebastianin ensimmäinen voitto kirjattiin kilpailussa Wittenbergissä. Silloinkin he ennustivat hänelle tähtiuran. Teini pääsi nuorisojoukkueeseen "Red Bull", jossa hänestä tuli nelinkertainen Nordrhein-voittaja. Vuoteen 2002 mennessä Vettelistä tuli paras juniorien joukossa Saksassa ja Euroopassa. Hänen esiintymisensä vuoden 2003 BMW Formulaan oli menestys ja muita kampanjoita. Formula 3 -sarjassa uusi tulokas sijoittui 5. sijalle. Menestys ei tyydyttänyt debyyttiä ja vuotta myöhemmin hänestä tuli toinen. Kuninkaallisten kilpailujen testeihin urheilija valitsi Williams-auton. Hän tuli maaliin toiseksi, mutta voittajan hylkäys antoi hänelle oikeuden johtaa palkintokoroketta.

Formula 1

Sebastian erottui uskomattomasta sitkeydestä ja halusta voittaa. Vuonna 2006 hän liittyi joukkueeseen lentäjänä numero kolme, ja vapaaajoissa hän ajoi usein kilpa-autolla yksin osoittaen ammattimaisuutensa.

Formula 1: ssä Vettel debytoi vuoden 2007 Yhdysvaltain Grand Prix -kilpailussa. Loukkaantuneen kollegan tilalle Sebastian nousi ratin taakse ja tuli maaliin kahdeksanneksi. Urheilija, jolla on hyvät mahdollisuudet, huomattiin Red Bullissa. Valintansa oikeellisuuden vahvisti vuoden 2008 kilpailu Kiinassa, jossa ratsastaja oli neljäs, ja Italiassa, jossa hän voitti. Rata osoittautui melko vaikeaksi sateen jälkeen, mutta tämä ei estänyt mestaria osoittamasta kaunista matkaa ja tulemasta parhaaksi. Seuraava vuosi leimasi myös tärkeitä voittoja, Sebastian osoitti taitojaan toistuvasti.

Vuonna 2010 Vettelistä tuli nuorin Formula 1 -mestari ja hänet nimitettiin maansa parhaaksi urheilijaksi. Seuraavina vuosina hän voitti arvostetun maailman kilpailun nuorimman kahden, kolmen ja nelinkertaisen voittajan arvon. Vuoteen 2014 asti nuori mies teki yhteistyötä Red Bullin kanssa, mutta seuraavana vuonna hän allekirjoitti sopimuksen Ferrarin kanssa.

Kuinka hän elää nyt

Kuuluisa kilpailija ei halua jakaa yksityiskohtia henkilökohtaisesta elämästään ja piilottaa sen huolellisesti toimittajilta. Ystäviensä joukossa hänet pidetään puolueen rakastajana. Sukulaiset panevat merkille hänen iloisen taipumuksensa ja lahjakkuuden parodistina. Urheilija rakastaa edelleen musiikkia, hänen musiikillinen mieltymyksensä on edelleen 70-luvun ohjelmisto. Suurimman osan Sebastianin ajasta vie työ, loppuajasta hän rakastaa ulkoilua: vaellusta, lumilautailua ja sulkapalloa. Hän on myös saksalaisen Eintracht-jalkapalloseuran fani. Mestari palauttaa käytetyn energian makeisiin, joita hän rakastaa.

Virallisesti Vetteliä ei liity perhesiteisiin, mutta monien vuosien ajan Hanna Pratter on ollut hänen avopuolisonsa. Pariskunnalla oli tyttäret Emily ja Matilda.

Tänään Vettel asuu Sveitsissä ja näyttää edelleen korkeita urheilutuloksia. Kaikki mestarin autot ovat ainutlaatuisia, hän antoi jokaiselle nimensä, mutta tänään urheilija haaveilee tehokkaammasta kilpa-autosta ja uusista voitoista.